A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž 0-9

STARAČKI DOM "VESNA MIĆANOVIĆ" -Brčko

Detaljan opis:
O NAMA USLUGE NAŠA FB STRANICA KONTAKT

 

mic1

 Starački dom "Vesna Mićanović osnovan je 2006.godine.

Objekat je sagrađen i opremljen prema mjerilima najviše kvalitetne kategorije i prema najvišim evropskim standardima i normativima za ovakve vrste objekata..Namjenjen je privremenom ili trajnom smještaju za 57 korisnika., i spada u najelitnije objekte te vrste u BIH.

Dom se nalazi u prirodnom okruženju na 3km. od centra Brčkog uz magistralni put Brčko-Bijeljina, na prkeo 2000 kvadrata zemljišta i preko 1400 kvadrata prostora za stanovanje.

Okružen je zelenilom i dvorištem sa pažljivo uređenim parkom, fontanom, potočićem a poseduje i veliku pokrivenu terasu.

Dom raspolaže prostranim i osunčanim jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, koje su opremljene za sve vrste korisnika uključujući i lica sa obaveznom intenzivnom negom.

mic2

Kupaonice i toaleti su prilagođeni polupokretnim i pokretnim korisnicima, a za nepokretne dom poseduje posebnu kupaonicu sa hidrauličnom kadom, liftovima i pomagalima.

U okviru doma postoje dva dnevna boravka, za pušače ili nepušače, opremljene LCD televizorima , a sam dom je opremljen liftom do svakog sprata, što omogućava korisnicima da uživaju u svim sadržajima doma.

U sopstvenoj kuhinji spremaju se obroci prilagođeni korisnicima,a spremačice svakodnevno brinu o čistoći doma, kao i pranju i peglanju veša.U domu naši korisnici mogu priuštiti i frizerske usluge u salonu unutar doma.

Dom zapošljava iskusno i stručno medicinsko osoblje(med.sestre,med.tehničare i negovateljice), kao i fizioterapeuta koji prema uputima nadležnog liječnika u posebnom prostoru za fizikalnu terapiju sa aparatima i pomagalima za masaže i vježbe pruža usluge rehabilitacije osobama tokom postoperativnog perioda,preboljenih moždanih udara,fizičkih ozljeda,raznih fraktura ili dugotrajnih bolesti.

 

 

 

Mapa: